Verhuisfirma inschakelen, wat zijn de prijzen?

Een verhuizing is een grote gelegenheid en er moet dan ook aan veel dingen gedacht worden. Zo moet u denken aan welke spullen u mee wenst te nemen naar uw nieuwe woning en welke spullen niet. Ook moet u voor vervangende spullen zorgen, voor de producten die u niet wenst mee te nemen naar uw nieuwe woning. Op dit moment komen er natuurlijk ook veel vragen in uw hoofd. Vragen als: welke verhuisfirma zal ik inhuren om de verhuizing met mij te regelen? Wat zijn de prijzen van een gemiddelde verhuisfirma? Past dit in mijn budget? Verhuisplaats zet de prijzen op een rijtje.

Firma

Er zijn veel verhuisfirma’s die u met uw verhuizing kunnen helpen. Een firma om hulp vragen, kan dan ook verschillende redenen hebben. U kunt bijvoorbeeld niet alle spullen in uw auto verplaatsen en heeft geen rijbewijs voor een vrachtwagen of busje, of u heeft het niet ter beschikking. Ook hebben veel mensen het druk met hun banen, kinderen en partners. Een verhuisfirma kan u dan helpen met de verhuizing. Veel firma’s willen u graag helpen met het inpakken van uw bezittingen, u helpen met de meubels (de)monteren en de spullen van de ene woning naar de andere brengen. Een verhuisfirma zit echter wel een prijskaartje aan, wat soms erg onprettig kan zijn. Zeker als u net veel geld heeft moeten neerleggen voor uw nieuwe koopwoning.

Prijzen

De kosten van een verhuisbedrijf zijn erg afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de plaats van het verhuisbedrijf belangrijk, of het een erkend verhuisbedrijf is of niet, de afstand tussen de woningen, of u zelf gaat inpakken of het laat inpakken en naar wat voor soort woning u gaat (rijtjeshuis, villa, twee onder 1 kap). Ook in het weekend verhuizen kan de kosten omhoog gooien, samen met de grootte van het vervoersmiddel. Het is dan ook verstandig om offertes aan te vragen van verschillende bedrijven om prijzen te onderzoeken. Bij een erkend verhuisbedrijf kunt u al snel rekenen op €1360 euro. Deze prijs is op basis van een huis voor drie personen en een straal binnen 30 kilometer. Erkende verhuisbedrijven zijn ook goed verzekerd voor eventuele schade aan uw goederen. De kosten van een verhuisbedrijf zijn ongeveer €30 tot €50 euro per verhuizer, per uur en dan zijn de materialen niet eens meegerekend. Niet erkende verhuisbedrijven kosten gemiddeld €590 euro op basis van 3 personen binnen de 30 kilometer. Deze verhuizers hebben ook verplichtingen en zijn meestal goed verzekerd. Ze werken echter wel vaker op uurtarief waardoor een goede voorbereiding weer belangrijk is. Ze hoeven zich niet te verzekeren.

Gemiddelde prijzen verhuisbedrijf

Soms zijn de kosten van een verhuisbedrijf ook per locatie anders. Zo is een verhuisbedrijf in Amsterdam gemiddeld 9% duurder dan het landelijk gemiddelde, terwijl een verhuis bedrijf in Den Haag vaak 11% onder het gemiddelde zit. Utrecht en Rotterdam zijn redelijk stabiel. Utrecht zit ongeveer 2% boven het gemiddelde, terwijl Rotterdam 4% onder het gemiddelde zit. Dit is echter per bedrijf verschillend en het is dus een gemiddelde. Hierdoor raden wij u aan om u goed te laten informeren en diverse offertes aan te vragen, voor u een verhuisfirma inschakelt, indien u geld wilt besparen.

Bron: Verhuizen-nu.nl – Vergelijk vrijblijvend offertes voor uw verhuizing!