Liever niet verhuizen? Plaats een dakkapel!

Verhuizen kan om verschillende redenen. U heeft een nieuwe baan en wilt er dichterbij gaan wonen, u zit te denken aan een gezinsuitbreiding maar uw woning is daarvoor te klein, u wilt een extra kamer en ga zo maar door. Er zitten echter ook vaak nadelen aan verhuizen. Zo moet u afscheid nemen van uw huidige buren en nieuwe buren leren kennen, uw oude vertrouwde huis achter moeten laten en natuurlijk geld besteden aan de verhuizing. Bij een gezinsuitbreiding hoeft dat echter niet altijd. Er zijn oplossingen om uw huis groter te maken, zonder dat u hoeft te verhuizen naar een groter huis. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het plaatsen van een dakkapel op uw woning?

Financieel

In veel gevallen is verhuizen naar een grotere woning niet altijd haalbaar. Een huis kost tenslotte veel geld en een hypotheek is tegenwoordig lastig te verkrijgen. Een dakkapel plaatsen kan dan goedkoper zijn en veel huizen staan een dakkapel ook toe. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte. Afhankelijk van de afmetingen van de dakkapel kunnen de kosten tussen de €3000 en de €8000 euro bedragen. Deze dakkapellen hebben een helling van 40 a 50 graden. Voor andere hellingen is het gemiddeld €35 euro per graad erbij. Ook heeft u vanaf bepaalde afmetingen een vergunning nodig voor een dakkapel. Informeer hierover bij uw gemeente.

Materialen en prijzen

Naast de afmetingen, zijn er ook verschillende materialen die de prijs van uw dakkapel kunnen veranderen. Een houten dakkapel is de goedkoopste optie. De prijzen van een houten dakkapel beginnen gemiddeld vanaf €3000 euro, afhankelijk van de afnemer en de grootte. Kunststof en Prefab dakkapellen zijn iets duurder, gemiddeld beginnen deze dakkapellen bij €3750 euro. Dakkapellen van Polyester beginnen gemiddeld bij €4250 euro. In veel gevallen kan een dakkapel de waarde van uw woning echter ook verhogen.

Wat voor kamers kan ik maken?

Als u op uw zolder een dakkapel plaatst, verkrijgt u extra ruimte en licht. Dit kunt u gebruiken om van uw zolder bijvoorbeeld een slaapkamer te maken. Het oudste kind kan er bijvoorbeeld slapen, terwijl de jongere kinderen dan op de verdieping bij papa en mama kunnen slapen. Veel jongere kinderen hebben soms de behoefte om hun ouders dicht bij zich te hebben, terwijl oudere kinderen liever wat verder weg zijn. Ook als u geen zolder heeft, kunt u de kinderkamer uitbreiden met behulp van een dakkapel. Of misschien uw eigen kamer?

Naast een slaapkamer, kunt u ook een nieuwe badkamer maken van uw zolder. Op deze manier kunt u van de oude badkamer een slaapkamer maken. In veel gevallen is een zolder erg groot en dus geschikt voor veel badkamermeubels als een douche, toilet en bad. Ook heeft u vaak meer inloop ruimte en veel daglicht.

Verder kunt u nog denken aan een mooie speelkamer voor de kinderen, als u al genoeg slaapkamers heeft en u veel bezoek heeft en liever wilt dat uw kinderen ergens anders spelen dan in de woonkamer. Een speelkamer zal uw kinderen uren zoet houden op zolder, zodat u rustig met uw bezoek kunt spreken of van wat tijd voor uzelf kunt genieten.

Contact met een dakkapellenspecialist

Indien u een dakkapel overweegt is het verstandig om u goed te oriënteren. Het aanvragen van offertes is kosteloos en er zijn diverse websites waarmee u met 1 aanvraag meerdere bedrijven bereikt. Op de website van Jarino.nl komt u direct in contact met dakkapellenleveranciers bij u uit de omgeving. Binnen 24 uur na uw aanvraag heeft u diverse offertes in uw emailbox zitten. Via de bovenstaande link maakt u vrijblijvend gebruik van deze service.